Wijzigen van bewindvoerder.

Ontevreden over huidige bewindvoerder

Wanneer u ontevreden bent over uw huidige bewindvoerder heeft u het recht om te wijzigen van bewindvoerderskantoor. Wijziging van bewindvoerder vind alleen niet zomaar plaats, er moeten goede redenen voor zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Slechte communicatie
  • Slechte (telefonische) bereikbaarheid
  • Ontstaan van nieuwe schulden en/of schuldenlast wordt hoger
  • Bewindvoerder heeft fouten gemaakt
  • Er is geen vertrouwen in de bewindvoerder
  • Geen (online) inzage in uw dossier en/of bank

Belangrijk is dat u altijd eerst in gesprek gaat met uw huidige bewindvoerder om uw klachten te bespreken. Komt u er niet uit met uw huidige bewindvoerder en wordt uw onvrede niet weggenomen? Dan heeft het voor u zin om wijzigen van bewindvoerder te overwegen.

Vraag eenvoudig een wijziging van bewindvoerder aan

Hoe wijzig ik naar Loyaal Bewindvoering?

Als u wilt wijzigen naar Loyaal Bewindvoering kunt u het beste ons contactformulier invullen op onze website. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op en bespreken uw huidige situatie. Op basis van dit gesprek maken wij een inschatting of er goede reden is om te wijzigen van bewindvoerder. Als wij beoordelen dat u gegronde redenen heeft om te wijzigen van bewindvoerder plannen we met u een afspraak in voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek gaan we wat dieper in op uw klachten en vertellen we onze werkwijze. Zo weet u zeker dat wanneer wij het bewind overnemen u beter geholpen wordt.

Als u na het gesprek er definitief voor kiest om over te stappen naar Loyaal Bewindvoering regelen wij verder alles voor u. Een wijziging van bewindvoerder gaat via de rechtbank. Via een brief (oftewel verzoekschrift) vragen wij de rechter om een andere bewindvoerder  aan te stellen. In dit verzoekschrift leggen wij uit waarom u wilt wijzigen en geven wij aan dat u Loyaal Bewindvoering heeft gekozen als nieuwe opvolgende bewindvoerder. 

De rechter gaat dit verzoekschrift vervolgens beoordelen. Als uw huidige bewindvoerder niet akkoord gaat met de wijziging kan de rechter het nodig vinden om een hoorzitting te houden. Zowel u als wij ontvangen hier dan een oproep van. Gaat uw huidige bewindvoerder wel akkoord met de wijziging, dan zal de rechter in de meeste gevallen direct een besluit nemen en een wijziging uitspreken. In beide gevallen is de kans erg groot dat de rechter akkoord gaat met een wijziging zolang er goede redenen voor zijn. Benieuwd of u voor een wijziging in aanmerking komt? Neem dan kosteloos contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Onze kernwaarden

Binnen 4 maanden een permanente oplossing voor uw schulden. Wij hebben altijd een oplossing!​

Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur reactie op uw mails.

U krijgt één vast contactpersoon binnen ons team. Daarnaast komen wij voor een goed gesprek altijd bij u thuis langs.​

Wij hebben een unieke aanpak om dreigende situaties zoals ontruiming en afsluiting van gas & stroom te voorkomen en verhelpen.

Wij bekijken samen met u waar u behoefte aan heeft en stellen op basis daarvan een gezamenlijk plan van aanpak op.​

Wij hebben onze bedrijfsvoering zo ingericht dat er zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt wordt.​