Loyaal Bewindvoering
hypotheek na wsnp

Hypotheek na WSNP of minnelijk traject: is het mogelijk?

Als je door de WSNP of een minnelijk traject bent gegaan, kan het verkrijgen van een hypotheek voor een huis een uitdaging zijn. In deze blogpost geven we je wat meer informatie over het verkrijgen van een hypotheek na de WSNP of een minnelijk traject.

Inhoudsopgave

Hypotheek na WSNP: wat moet je weten?

Als je door de WSNP bent gegaan, dan is het belangrijk om te weten dat je niet meteen na afloop van de WSNP een hypotheek kunt krijgen. Meestal moet je minimaal drie jaar wachten voordat je in aanmerking komt voor een hypotheek. Dit komt doordat de WSNP op je kredietrapport staat en potentiële kredietverstrekkers mogelijk risico’s zien.


Financiële stabiliteit als sleutel tot succes

Als je na drie jaar wilt proberen een hypotheek te krijgen, dan is het van groot belang dat je financieel stabiel bent. Dit betekent dat je de afgelopen jaren regelmatig hebt gespaard, geen betalingsachterstanden hebt en een stabiel inkomen hebt. Als je dit kunt aantonen, dan vergroot je de kans om een hypotheek te krijgen.


Een lagere hypotheek dan je zou willen

Het is wel belangrijk om te weten dat de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen waarschijnlijk lager zal zijn dan de hypotheek die je zou kunnen krijgen als je niet door de WSNP was gegaan. Dit betekent dat je misschien geen huis kunt kopen dat zo duur is als je zou willen.


Hypotheek na een minnelijk traject: wat zijn de mogelijkheden?

Het kopen van een huis na een schuldsaneringstraject kan lastig zijn, maar het is niet onmogelijk. Hieronder vind je enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

Wachttijd: na afloop van een schuldsaneringstraject blijft er een BKR-registratie van vijf jaar staan. Dit kan ervoor zorgen dat het lastiger wordt om een hypotheek te krijgen. Het is daarom aan te raden om minstens vijf jaar te wachten voordat je een huis gaat kopen.

Spaargeld
Als je een huis wilt kopen, is het belangrijk om spaargeld op te bouwen. Dit kan onder meer worden gebruikt voor de financiering van de kosten koper, zoals de overdrachtsbelasting en notariskosten. Daarnaast kan het hebben van spaargeld helpen bij het verkrijgen van een hypotheek.

Hypotheekverstrekker
Niet alle hypotheekverstrekkers zijn bereid om een hypotheek te verstrekken aan iemand die een schuldsaneringstraject heeft gevolgd. Het is daarom aan te raden om verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken en te kijken naar de mogelijkheden.

Inkomen
Het hebben van een stabiel inkomen is belangrijk voor het krijgen van een hypotheek. Zorg ervoor dat je een vast dienstverband hebt of dat je inkomsten als zelfstandige stabiel zijn.

Advies
Het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan je helpen bij het vinden van de juiste hypotheekverstrekker en het maken van de juiste keuzes.

Het is dus zeker mogelijk om een huis te kopen na een schuldsaneringstraject, maar het vergt wel geduld en een goede financiële planning.

Neem contact op!

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.